השימוש בצמחי המרפא בסין החל כבר לפני 4700 שנה ע"י החקלאי השמיימי 神农 Shén Nóng.
בכתבים הסינים העתיקים מוזכרים למעלה מ- 13,000 צמחים ומינרלים טבעיים שנמצאו כיעילים לטיפול במחלות, כאשר היום בסין למעלה מ- 500 מרכיבים נמצאים בטיפול השוטף בבתי החולים בסין.
צמחי המרפא נמנים עם המשפחות הבוטניות השונות והם יכולים להיות שורשים, שיחים, עצמים, פרחים, פירות, ירקות, פטריות ואצות.
הצמחים ברפואה הסינית מתוארים ע"פ טעמם, איכותם, טמפרטורה, רמה אנרגטית ואזור השפעה בגוף.
ההרבולוגיה הסינית מסווגת את הצמחים לפי קטגוריות שונות: צמחים מחזקי דם, צמחים מסלקי ליחה, צמחים מאזנים, צמחי מפסיקי שיעול וצפצופים וכן הלאה.
לדוגמה, הצמחים הסינים מסווגים לרמות טמפרטורה שונות, החל מקר, קריר, ניטרלי, חמים וחם כך שלמחלות המערבות סימני חום ינתנו צמחים קרים ולהפך.
כל צמח יודע להשפיע על איבר אחר בגוף. ישנם צמחים היודעים להגיע לאזורים העליונים של הגוף וכך לדוגמה לטפל בכאבי ראש, מיגרנות או כתף קפואה ומצד שני ישנם צמחים היודעים להגיע לאזורים התחתונים של הגוף ולטפל בכאבי ברכיים, בעיות בדרכי השתן וכן הלאה.
קבלה במרפאות בנס ציונה ורמת גן
ייחודיות הטיפול בצמחי מרפא
ייחודיות הטיפול בצמחי מרפא הוא בהתאמה המדויקת והמושלמת לכל מטופל ולמצבו הייחודי.
את פורמולת הצמחים מרכיבים מאוסף של צמחי מרפא שונים עבור כל מטופל בנפרד והיא משתנה בהתאם להתקדמות במצבו הרפואי של המטופל.
אלמנט נוסף וחשוב בטיפול הוא היכולת של צמחי המרפא לאזן את גוף האדם, להביא להרמוניה ולחזק את הגוף והמערכת החיסונית.
רפואת צמחי המרפא הסינית והרפואה הקונבנציונלית משתלבים היטב יחד, כך שניתן להמשיך את הטיפול הקונבנציונאלי במקביל לנטילת פורמולות הצמחים הטבעיות.
האם הצמחים באמת עובדים?
אם היום אנחנו יודעים שבטבע ישנם צמחים שאם נאכל אותם אנחנו עלולים למות מהרעלה, כך באותה מידה ישנו צמח אחר שיכול לנגוד את אותה הרעילות.
וכמו שבטבע יש צמח שעלול לגרום לנו לשלשולים אז כך יש גם צמח אחר שיכול להפסיק שלשולים.
וכן הלאה, בעזרת הידע העצום של הסינים לגבי כל צמח וצמח, ניתן בעזרת רפואת הצמחים הסינית לטפל במגוון מחלות רב מאוד טיפול אמיתי שמביא לכדי הרמוניה בגוף ולטיפול בשורש המחלה.
עקרונות השימוש בצמחי המרפא הסיניים
השימוש בצמחי מרפא הוא דרך טבעית ויעילה לטיפול במגוון רחב של בעיות רפואיות. עם זאת, חשוב להקפיד על עקרונות השימוש בצמחי מרפא על מנת למנוע סיכונים מיותרים.
להלן כמה עקרונות חשובים לשימוש בצמחי מרפא:
- התייעצות עם איש מקצוע: לפני השימוש בצמחי מרפא, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך, כגון מטפל ברפואה סינית או הרבליסט. איש מקצוע יוכל להמליץ על הצמחים המתאימים ביותר לבעיה הרפואית שלכם, וגם לוודא שאתם משתמשים בהם בצורה בטוחה.
- התאמה אישית: צמחי מרפא פועלים בצורה שונה על אנשים שונים. חשוב להתאים את הטיפול לצרכיכם האישיים, על סמך מצבכם הרפואי, ההיסטוריה הרפואית שלכם ורגישויות ספציפיות.
- שימוש נכון: חשוב להשתמש בצמחי מרפא בצורה נכונה, על מנת להבטיח את יעילותם ובטיחותם. יש להקפיד על הוראות השימוש של היצרן, או להתייעץ עם איש מקצוע.
- הקפדה על המינון: יש להקפיד על המינון המומלץ של צמחי מרפא. מינון גבוה מדי עלול להיות מסוכן.
אופן השימוש בלקיחת צמחי מרפא
צמחי מרפא באבקה מרוכזת – צמחי מרפא שנטחנו לאבקה מרוכזת. מערבבים את האבקה עם מעט מים ושותים.
צמחי מרפא בקפסולות – צמחי מרפא שנטחנו לאבקה והוכנסו לקפסולות קטנות (המטרה של הקפסולות הן במניעה של טעמים חזקים של הצמחים).
צמחי מרפא טריים (RAW) – צמחי מרפא מיובשים לשם בישול בבית המטופל לשם הכנת חליטה. זאת הצורה הכי נפוצה בסין.
צמחי מרפא בטינקטורה – צמחי מרפא שעברו הליך מיוחד הכולל השרייה באלכוהול והוצאה של כל הרכיבים הפעילים מהצמחים. הספיגה של הצמחים מהירה יותר בזכות האלכוהול.
צמחי מרפא, צמחונות וכשרות
כמובן שאפשר לבקש מהמטפל לא להשתמש בחומרים מהחי.
עם זאת, מכיוון שהטיפול בצמחי מרפא נועד להטבה בבריאות ולא לשם "הנאה", רוב הרבנים מתירים שימוש גם בחומרים מהחי.
"דע לך שכל עשב ועשב – יש לו ניגון מיוחד משלו"